Objectius Ebrecorrefoc

Mantenir el renom i l’essència del correfoc per seguir sent el referent de les Terres de l’Ebre i dels Països Catalans on les colles vinguin a actuar per la importància i la repercussió que se’n deriva de la participació en aquest.

Esdevenir el punt de trobada de TOTES les colles de foc de Tortosa – Llampec Nois, Set Cervells, Lucifers, Colla Jove i Lo Golafre – per seguir inculcant i mantenint aquesta tradició festiva a la ciutat.

Representar les quatre comarques de les Terres de l’Ebre – la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Montsià i el Baix Ebre – amb almenys una colla de diables i/o bestiari de cadascuna d’aquestes comarques. En el cas que per qüestions econòmiques, de disponibilitat o altres no es pugui dur a terme la totalitat de l’esmentada representació, almenys hi haurà d’haver dues comarques representades (sense tenir en compte les colles locals) i intentant que amb els anys quedi equiparada la citada representació. Les colles participants de cada comarca es seleccionaran en base als seus mèrits, les actuacions anuals realitzades i l’estat de les mateixes per tal d’aportar algun fet diferencial i fer més lluït l’Ebrecorrefoc.

Representar les quatre províncies catalanes – Lleida, Girona, Barcelona i Tarragona – En el cas de que per qüestions econòmiques, de disponibilitat o altres no es pugui dur a terme l’esmentada representació, almenys hi haurà d’haver una d’aquestes províncies representades (sense tenir en compte les colles de les Terres de l’Ebre) i intentant que amb els anys quedi equiparada la citada representació. Les colles participants de cada província es seleccionaran en base als seus mèrits, les actuacions anuals realitzades i l’estat de les mateixes per tal d’aportar algun fet diferencial i fer més lluït l’Ebrecorrefoc.

Equiparar a totes les colles participants al correfoc per tal que tinguin les mateixes condicions econòmiques en funció de la seva tipologia (bestiari i/o diables) i lloc de procedència.

Fer del sopar de germanor el punt d’unió de totes les colles participants al correfoc de les Terres de l’Ebre i fer-les partícips dels actes programats de les Festes de la Cinta facilitant-los, en la mesura de lo possible, llocs per allotjar-se i l’avituallament.

Iniciar el correfoc al Parc Teodor Gonzàlez mitjançant el concurs d’enceses on cada colla participant
mostrarà el seu nivell de lluïment.

Fomentar la participació activa del públic durant el correfoc per a que s’uneixin amb les coreografies
dels diables garantint la seguretat dels participants, veïns i comerciants.

Finalitzar el correfoc a la Plaça de l’Ajuntament sent el punt neuràlgic del foc amb l’espectacle “ la Plaça crema” on tots els diables i/o bèsties participants encenen simultàniament.

Garantir i potenciar la seguretat del públic i dels participants amb l’ús adequat de la pirotècnia i donant acompliment a tota la normativa vigent en quant a actes a l’aire lliure amb pirotècnia.

Fer partícip al públic incorporant novetats tecnològiques. En són exemples la informació al detall de tot el correfoc al web www.ebrecorrefoc.com, així com, la inclusió d’una aplicació web per votar al concurs d’enceses.

Assolir un pressupost que es correspongui amb la importància de l’esdeveniment superant progressivament l’assignació dels últims anys en què per la situació de crisis del moment ha sofert una forta davallada econòmica.

Analitzar any rere any l’edició de l’Ebrecorrefoc per assolir, millorar i innovar tots i cadascun dels punts descrits anteriorment.